Arbeidsconflict met werkgever

Al 1700+ bezoekers geholpen bij hun arbeidsconflict

✓ Lokale mediators
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vind direct een betaalbare mediator uit jouw regio
Vul het formulier in en wij matchen jou direct aan een betaalbare lokale mediator. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over arbeidsconflict.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Profi en vlot geregeld

9 april 2021

De mediator waarmee we in contact kwamen was onmiskenbaar ervaren met dit soort conflicten en pakte het direct op.

- Kirsten van de Veen

Ingewikkelde nalatenschap tot prima einde gebracht

2 april 2021

Er was jammer genoeg geen wilsbeschikking, dus alle mitsen en maren rondom de erfenis moesten uitgezocht worden. Gelukkig hadden we hier begeleiding bij, want we hebben hier nog nooit eerder mee te doen gehad. bedankt voor de goede zorgen en professionele hulp!

- Laura Maas

Buitenlandse nalatenschap vakkundig geregeld

30 maart 2021

Nog niet te maken gehad met een buitenlands heengaan en nalatenschap. Vandaar toch maar hulp ingeschakeld van een mediator via mediatorkaart. Deze snel en met relatief lage prijzen gevonden. Dank je wel!

- Paulus Postma

Menselijke benadering

24 maart 2021

Je bent niet het volgende dossier maar wordt als persoon behandeld. Je merkte direct dat de dame die ons hielp dit vaker had gedaan en al snel waren we in gesprek over oplossingen. En dat terwijl we de 3 maanden daarvoor haast alleen maar onenigheid hadden. Dit was echt een verademing voor ons beide.

- Martin Blom

Niet enkel voor personeel

15 maart 2021

Erg bekwaam geholpen met een geschil met een personeelslid. Professioneel begeleid en niet het gevoel gehad dat het allemaal maar de schuld is van de werkgever. Een verademing.

- Marcel Veenstra

Scheidingmet een lichtpuntje.

8 maart 2021

Na een behoorlijk conflict terecht gekomen bij een fijne mediator via mediatorkaart. Niet enkel de echtscheiding is goed gegaan, maar mijn ex en ik zijn ook beter dan bedacht uit elkaar gegaan. Nazorg had iets beter gemogen na afsluiting.

- Christiaan Schouten

Niet enkel voor personeel

27 februari 2021

Erg content met de bemiddeling in een arbeidsconflict met één van mijn medewerkers. Vakkundig begeleid en niet het gevoel gekregen dat het allemaal maar de verantwoordelijkheid is van de werkgever. Erg opgelucht.

- Robert Kramer

Hulp bij scheiding

19 februari 2021

Vlotte ondersteuning bij het uit elkaar gaan. De ervaring tijdens de mediations zorgde voor een vloeiende mediation en afwikkeling. Super, een hele zorg minder.

- Sabrina Dekker

Eindelijk rustigere tijden

11 februari 2021

Doordat we via mediatiorkaart met een persoon konden praten zijn mijn voormalig partner en ik gelukkig nu in relaxtere tijden terecht gekomen. De gemoederen liepen hoog op maar er werd vooral mee gedacht in oplossingen die voor ons allebei verstandig waren. Hierdoor kunnen we tot vandaag af en toe nog teruggaan op afspraken van toen. Ook vielen de prijzen ons reuze mee in een toch al kostbare tijd.

- Vanessa van Dongen

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 146 reviews)
Mediatorlink Mediation
Mediator ConflictConsult
Zakelijke Mediation MediationEasy
First Mediation
Mediatorgroep Bemiddeld conflictbemiddeling
Bloemster Mediation
Handdrukpunt echtscheiding meditaion

Arbeidsconflict werknemer verhelpen

Elk jaar zijn er weer een hoop mensen die door omstandigheden in een bepaald soort arbeidsconflict terecht komen. Dit is natuurlijk niet bepaald prettig en wenselijk, vaak wil je namelijk geen ruzie krijgen met jouw baas of werknemer. De meeste mensen willen het werk dan ook nog gewoon met plezier doen alleen kunnen zij dit niet door het arbeidsconflict. Het zoeken naar een mediator is vaak de beste oplossing, deze zal tussenbeide komen om een oplossing te vinden. Wij laten je op deze website stap voor stap zien waar je op moet letten bij het zoeken van een mediator voor het verhelpen van een arbeidsconflict.

Er zijn verschillende soorten arbeidsconflicten, waaronder:

  • arbeidsconflict burnout
  • arbeidsconflict met leidinggevende
  • arbeidsconflict ziekte
  • arbeidsconflict ontslag
  • arbeidsconflict vaststellingsovereenkomst
  • arbeidsconflict werknemer
  • arbeidsconflict fnv

Op deze website vind je diverse arbeidsconflict tips werknemer en een juridisch arbeidsconflict voorbeeld. Meer weten over de arbeidsconflict betekenis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Voor wie is een arbeidsconflict mediator bedoeld?

Je zult je misschien wel afvragen af op welk moment je er baat bij zou hebben om een mediator in te schakelen. De mediator zal de persoon zijn die aan de slag gaat om een bepaald geschil op te lossen. Zo zal hij niet alleen zorgen voor een compromis tussen de partijen, maar zo zal het mediationkantoor je ook helpen om verdere escalatie van het probleem te voorkomen. Vrijwel iedereen krijgt hier ooit mee te maken, of je het nu leuk vindt of niet. De kleinere ondernemingen en zelfstandigen zullen zelfs wel eens een keer een onderling geschil krijgen tussen werknemer en baas. Deze zal dan ook een adviserende rol spelen voor het oplossen van geschillen. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat dit geen gevaarlijke vormen aan gaat nemen. Het zou in elk geval zonde zijn om het geschil te eindigen met transitievergoeding, ontslag, ww of ziekte.

Zie het dus ook wel als volgt: heb je ruzie met je baas of met een werknemer en wil je dit geval oplossen dan is het benaderen van een mediator een goede keuze. Dit zullen dus de conflicten zijn die dusdanig hoog zijn opgelopen dat het niet meer mogelijk is om hier onderling uit te komen. Vaak gaan deze ook gepaard met ziekte of een ontslag. Of ontstaat er een conflict over transitievergoeding. Dankzij een mediator ben je voorzien van het beste bijstand en advies die er maar te vinden is voor jouw geval en waar je recht op hebt. Bel niet onnodig, maar vraag een paar gerichte offertes op. Je bent binnen de kortste keren geholpen.

Mediation voor arbeidsconflict – vraag feedback

Als je de stap maakt om op zoek te gaan naar mediation arbeidsconflict dan kunnen wij enkele tips meegeven. Zo is het belangrijk om te bekijken welke uitkomst je graag zou willen zien voor het arbeidsconflict. Zet voor jezelf uiteen of je nu een bepaalde uitkomst in gedachten hebt of dat je er alles aan wilt doen om verdere escalatie te voorkomen. Een mediation arbeidsconflict kan veel doen, denk bijvoorbeeld het opstellen van bepaalde overeenkomsten ter naleving van de afgesproken compromissen. De mediator die zich in het specifiek richt tot arbeidsconflicten zal zich gaan richten op de onderlinge verhoudingen en relaties tussen werknemer en werkgever. Vaak zal de mediator een partij zijn met een hoge mate van kennis, dit zorgt er dan ook voor dat je bij een mediator terecht kan om alle problemen tussen werknemer en werkgever tot een fatsoenlijk einde te brengen. Want daar heb je recht op.

Als je op zoek gaat naar een mediator dan is het heel verstandig om rekening te houden met de mate van expertise van de persoon. Bekijk dus of de mediator die jij op het oog hebt wel een specialisatie heeft in arbeidsconflicten. Een reguliere mediator kan je ook wel helpen, maar wat extra kennis delen is nooit verkeerd. Door dit na te vragen kan je uitkomen bij een specialist die perfect aan zal sluiten bij jouw wensen. De specifieke kennis zal ervoor zorgen dat de keuze voor een mediator zeer gunstig zal zijn.

Voordelen van een arbeidsconflict mediator

Wat zijn nu precies de voordelen van een mediator ten opzichte van het zelf proberen op te lossen? Dit zijn er toch wel een aantal, we zullen je een paar voorbeelden ter illustratie laten zien. Op de eerste plaats zal je dankzij de mediator zeer effectief te werk kunnen gaan. Hoe dit kan? De mediator weet precies hoe je in een onderhandeling moet gaan om onderling tot het gewenste resultaat te komen. Van het benaderen van de mensen tot aan het inplannen van bijeenkomsten. Dit gebeurt allemaal door het mediation arbeidsconflict, hierdoor weet je zeker dat je arbeidsconflicten snel achter de rug zullen zijn.

Tevens is het zo dat je door middel van een mediator als werknemer maar ook als werkgever flink veel problemen kunt voorkomen als het aankomt op het oplossen van arbeidsconflicten. Dit komt door het feit dat mediator je kan adviseren en tips kan delen over hoe je als werknemer en werkgever met elkaar om moet gaan tijdens de conflictbemiddeling. Dit lijkt misschien een beetje raar maar dit is het niet, het is vaak zo dat zowel werkgever als werknemer het elkaar veel te moeilijk maken door agressief in een conflict te staan. En zowel de werkgever als de werknemer wil een vaststellingsovereenkomst, ontslag of ww voorkomen.

Verwikkeld in een arbeidsconflict? Wij helpen je graag!

Als werknemer een mediator benaderen

Indien je als werknemer op zoek bent naar een mediator die aansluit bij het soort conflict wat jij ondervindt op je werk is het handig om onze tips even goed door te nemen. Eerst zal je moeten kijken of je inderdaad baat hebt bij mediation. Indien het maar kleine arbeidsconflicten zijn zal het altijd handiger zijn om zelf te proberen om het op te lossen met je werk. Voor de grotere bedrijven is het eerder handig om een mediator te benaderen dan bij de kleine bedrijven. Dit heeft te maken met de onderlinge band tussen de mensen, bij een klein bedrijf is deze waarschijnlijk vaak sterker. Voor de mensen die grote conflicten met een werkgever hebben die ze echt niet op kunnen lossen is het benaderen van een mediator echt een noodzaak. Een conflict met een werkgever is nu eenmaal niet prettig om te ondervinden. Als je dit gedaan hebt zal je moeten kijken naar de mediator zelf. Door vragen te stellen zie je gelijk wat voor soort mediator het is en wat hun onderscheid van de andere mediators in de regio. Deze informatie is vrijwel altijd op te vragen, Een kantoor vind het vaak geen enkel probleem om feedback te geven. Op basis van deze informatie zal je een keuze kunnen maken. Waar je ook bent.

Gratis goed advies bij ontslag? Geen advocaat nodig

Wanneer je een aanvraag de deur uit doet dan zal je wel goed moeten aangeven welke oplossing je eigenlijk voor ogen hebt voor het arbeidsconflict met je werkgever. De mediator zal dan waarschijnlijk kunnen kijken welke mensen binnen hun kantoor jullie het beste kunnen helpen tijdens de besprekingen. Dit zijn uiteraard de mensen die qua specialisaties geheel aansluiten bij het soort conflict wat je met je werkgever ondervindt. Nu ben je helemaal klaar om het probleem op te laten lossen door het advies van een mediator. Er zijn er een hoop te vinden in de regio, door middel van onze 3 offertes zal je altijd uitkomen bij de mediator in de buurt. Een mediation arbeidsconflicten vinden is dus zo gepiept! Je hoeft alleen bovenstaand formulier in te vullen.

Arbeidsconflict goed verhelpen – de beste mediator

Het benaderen van een mediator is iets wat een hoop problemen met een werkgever kan doen voorkomen, dit is hopelijk duidelijk na het lezen van deze website. Je hebt hiervoor geen juridisch loket nodig. Door middel van de mediator zal het mogelijk zijn om een arbeidsconflict met je werkgever op te lossen zonder verdere escalatie of vaststellingsovereenkomst. Met de bovenstaande tips is het vinden van een mediator toch even iets makkelijker dan voorheen. Dankzij onze 3 offertes zal je vandaag nog in contact kunnen komen met een mediator die oog heeft voor het arbeidsconflict met je werkgever waar jij je in bevindt.

Ontvang direct vrijblijvende offertes van mediators voor jouw arbeidsconflict

Veel gestelde vragen over Arbeidsconflicten

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin de mediator jouw situatie eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden ook af om met haast op zoek te gaan naar een mediator. Het kan wel, maar het is het beste om hier eventjes de tijd voor te pakken om te zorgen dat alles goed voelt!

Overstappen van mediator is over het algemeen geen probleem, je betaalt namelijk per sessie. Afhankelijk van het aantal sessies kun je aan je vorige mediator vragen of hij/zij jouw dossier kan overdragen aan jou of aan je nieuwe mediator.

mediatorkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle mediators in Nederland. Wij zien welke mediators beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie mediators waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van mediators uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!