Echtscheiding Aanvragen

Al 1700+ bezoekers bijgestaan bij de echtscheiding aanvragen

✓ Lokale mediators
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Echtscheiding aanvragen middels mediation via 3 vrijblijvende offertes
Vul het formulier in en wij matchen jou direct aan een betaalbare lokale mediator. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over echtscheiding aanvragen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Ondanks afstand bekwaam geholpen

4 juni 2024

Nog nooit te maken gehad met een buitenlands overlijden en nalatenschap. Na een sterfte in de familie in Canada hebben we dus hulp gewild. Gelukkig deze begeleiding ontdekt via mediator kaart. Dank jullie wel!

- Susanne Koster

Lang leve google

26 mei 2024

Lang leve google, want daardoor kwam ik uit op Mediatorkaart. Mijn eerste gedachte was positief dus direct een aanvraag gedaan en heel erg tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Guido de Vos

Menselijke benadering

18 mei 2024

Niks niet het opvolgende dossier maar oprecht van mens tot mens in gesprek met elkaar. De mediator had kennelijk ervaring en we konden al snel kijken naar de afrondende periode. En dat terwijl we de 3 maanden daarvoor praktisch alleen maar ruzie hadden. Dit was echt een opluchting voor ons beide.

- Kevin van de Velden

Vechtscheiding voorkomen!

8 mei 2024

Na ruim 1,5 jaar heen en weer praten met mijn inmiddels ex-partner zijn we na de offerteaanvraag hier op mediatorkaart er toch uiteindelijk uitgekomen. Ik denk eigenlijk dat dit ons heeft behoed van een vechtscheiding. Daarom zeer tevreden.

- Sabrina van der Meer

Meelevend en welwillend

3 mei 2024

Voelde me echt gehoord tijdens de mediation tussen mijn werkgever en mijzelf. Hierdoor grote stappen in de juiste richting kunnen maken!

- Eveline Gerritsen

Na lang turbulent nu rust

24 april 2024

Doordat we via mediatiorkaart met een persoon konden communiceren zijn mijn ex partner en ik gelukkig nu in rustigere tijden terecht gekomen. Er waren heldere situaties maar er werden bovenal oplossingen bedacht die voor ons alletwee werkbaar waren, nadat de emoties eenmaal gedaald waren. Tot op de dag van vandaag pakken we nog wel eens terug op bepaalde items die er toen uit gekomen zijn. Ook vielen de kosten ons enorm mee in een toch al kostbare periode.

- Janneke van Beek

Persoonlijke benadering

19 april 2024

Je bent niet het volgende dossier maar wordt als persoon behandeld. De mediator had onmiskenbaar ervaring en we konden al snel kijken naar de afrondende fase. De tijdsperiode voor de mediation hadden we veel ruzie dus dit was erg prettig. Dit was volledig een opluchting voor ons allebei.

- Anita Vink

Hulp bij (tiener)dochter

15 april 2024

Al jaren was het contact tussen mij en mijn tienerdochter erg moeizaam. De therapie die we hadden zorgde enkel maar voor meer materiaal om ruzie over te maken. Vandaar ook enorm met de mediation die ons dichter bij elkaar heeft gekregen!

- Marianne Willems

Zeer verrast

5 april 2024

Ik ben erg tevreden over het bedrijf dat ik vond via een offerte van Mediatorkaart. Hele prettige samenwerking gehad.

- Marieke Verhoeven

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 197 reviews)
Mediatorlink Mediation
Mediator ConflictConsult
Zakelijke Mediation MediationEasy
First Mediation
Mediatorgroep Bemiddeld conflictbemiddeling
Bloemster Mediation
Handdrukpunt echtscheiding meditaion

Echtscheiding via een advocaat

Er zijn steeds meer mensen die in een scheiding terecht komen. Dit is natuurlijk niet wat je in gedachten had ten tijde van jouw trouwdag, maar soms kan het gewoon echt niet meer. De meeste mensen willen dan ook snel en simpel van elkaar weg, zonder dat het een vechtscheiding wordt.

Scheiden of scheiding via mediator

Het zoeken naar een mediator is een goede manier om dit resultaat te bereiken, deze zal zorgen dat de scheiding kan plaatsvinden zonder dat het bij het bespreken een grote scheldpartij wordt. Wij laten je in dit artikel zien waar je aan moet denken bij een scheiding aanvragen door middel van een mediator.

Denk aan mediation bij de volgende gevallen:

 • Dreigende scheiding
 • Conflictsituatie tussen partners
 • Inzicht in echtscheiding procedure
 • Juridisch scheiden bij een koophuis
 • Echtscheiding aanvragen zonder partner
 • Inzicht in kosten of onderwerpen kunt krijgen
 • Uitspraak of antwoord op verzoekschrift krijgen
 • Zonder zitting of hoger beroep uit elkaar gaan

 

Scheiden of scheiding en op zoek gaan naar mediator

Je zal misschien wel zijn aangekomen op een punt binnen de scheidingsprocedure dat het verstandig is om er een mediator bij te halen. De mediator zal de persoon zijn die de beide partijen helpt om samen tot een gewenste uitkomst of antwoord te komen. Zo zal hij niet alleen zorgen dat er bijvoorbeeld een echtscheidingsconvenant zal worden opgezet, maar hij zorgt er voor dat iedereen elkaar niet in de haren vliegt bij het bespreken van deze uitkomst. Er zijn veel mensen die scheiden tegenwoordig, dankzij een mediator zal dit op een beschaafde en niet al te vijandige manier kunnen gebeuren. Tijdens een mediation sessie zal je samen met je aanstaande ex man of vrouw om de tafel gaan zitten om te kijken wat er allemaal zal gebeuren of kun je een verzoekschrift indienen voor een uitspraak. Er komt immers een hoop kijken bij een scheiding, het opstellen van een echtscheidingsconvenant zal een goede stap zijn in dit proces of voorafgaand aan een uitspraak of zitting. Voor de kinderen is dit ook een stuk prettiger, bij een echtscheidingsadvocaat zal het namelijk een stuk harder aan toegaan op onderwerpen of een zitting dan bij een mediator.

Redenen om mediation aan te vragen:

 • Minder frictie tussen partners bij scheiden
 • Een betere oplossing voor kinderen in geval van echtscheiding
 • Gemoedelijke juridische ontbinding zonder advocaat
 • Minder kosten voor eigen advocaat
 • Minder kosten voor juridisch loket of rechtbank
 • Meer kans om juridisch jullie relatie te redden
 • Heel heldere afspraken tussen jou en je ex

Eigenlijk kan je het ook wel zo zien: als je op een manier een echtscheiding aanvragen wilt waarmee je je partner of ex nog wel op een vriendelijke manier zal benaderen is een mediator de beste optie. Dit is dus voornamelijk de mensen die wel willen scheiden maar die nog wel met mekaar om de tafel kunnen zitten voor een oplossing en geen uitspraak willen tijdens een zitting.

Gecompliceerde echtscheiding? Laat je bijstaan door een mediator

Verzoek tot scheiden, scheiding, echtscheiding – tips en bijbehorende inhoud lezen

Wil je inderdaad waarschijnlijk gaan scheiden via rechtspraak met tussenkomst van een mediator dan kunnen we jou nog enkele tips meegeven. Zo is het belangrijk om duidelijk te hebben wat voor een uitkomst je met een echtscheiding je voor ogen hebt. Denk dus bijvoorbeeld na over hoe je de bezittingen wilt verdelen, het huis, de huisdieren, of hoe kinderzaken geregeld worden. Een mediation sessie rondom echtscheiding zal ervoor zorgen dat beide partijen genoegdoening behalen door het opstellen van bijvoorbeeld een convenant. De mediator die zich in het specifiek richt op echtscheiding en op de familierechtelijke zaken bekijkt hoe er op een effectieve manier kan worden gekeken naar bijvoorbeeld de kinderen. Dit advies maakt het een stuk eenvoudiger om een oplossing te maken die voor zowel de man als voor de vrouw geschikt is.

Waar je op let bij een mediator uitzoeken voor echtscheiding, scheiden of scheiding:

 • De ervaring van de mediator bij een scheiden of echtscheiding
 • Of deze ervaring heeft met kinderen en echtscheiding
 • Begeleiding vooraf, tijdens en achteraf met je ex
 • De kosten
 • Op welk moment de mediator tijd heeft
 • De juridische kennis van de mediator
 • Of hij kan helpen met de scheiding indienen bij rechtbank
 • Een persoonlijke klik
 • Of hij belangrijke feedback kan geven

Als je op zoek gaat naar een mediator dan raden wij aan om speciaal te kijken naar de mediator die zich richt op de scheidingszaken en familiezaken. Bekijk dus goed of de mediator die jij op het oog hebt wel gericht is op deze sector. Een mediator kan je altijd wel helpen, maar het beste resultaat krijg je alleen door een gespecialiseerde partij te benaderen. Door dit goed na te vragen is het opstellen van het echtscheidingsconvenant niet meer een hele opgaaf.

Voordelen van scheiden of ontbinding huwelijk via mediation

Laten we eens kijken wat nu de specifieke voordelen zijn van het betrekken van een mediator bij jouw echtscheiding. Het is namelijk echt een van de beste keuzes die men maar kan maken ten tijde van de scheiding. Op de eerste plaats is het zo dat de scheiding sneller en makkelijker zal kunnen plaatsvinden, is dit niet optimaal? De mediator weet precies wat er nodig is om jullie samen te laten overleggen om tot een overeenkomst te komen. Van de manier waarop er gesproken moet worden tot aan tips bij het opstellen. Alles loopt op een rustige en vriendelijke manier, hierdoor zal het een stuk sneller gaan dan bij een slaande ruzie waarbij een echtscheidingsadvocaat alles voor jou regelt.

Een mediator regelt vaak de volgende zaken voor je:

 • Hij beheert en zit afspraken voor bij een echtscheiding
 • Hij houdt een oog op een eerlijk proces
 • Hij legt juridische termen van een echtscheiding uit
 • Hij helpt bij rechtspraak of een juridisch loket

Daar komt natuurlijk ook nog eens bij dat je bij een mediator aan het juiste adres bent voor een kalm gesprek. Hierdoor zal je voorkomen dat de scheiding zeer vervelend zal zijn, voor de kinderen is dit een groot voordeel. Zo zal hij bekijken wat belangrijk is voor beide partijen en zal hij luisteren naar beide kanten. Dit is echt het grootste voordeel van het inschakelen van een mediator. Je wilt namelijk voorkomen dat de scheiding een proces is waar de kinderen last van zullen hebben.

Echtscheiding, scheiden of scheiding? Handige tips lezen

Wanneer je op zoek gaat naar een mediator die je kan bijstaan tijdens het proces van een scheiding zal je echt even de volgende tips moeten doornemen als je er het beste uit wilt halen. Kijk goed of het inderdaad verstandig is om een mediator in te schakelen of dat jij in jouw geval toch beter een echtscheidingsadvocaat kunt contacteren. Het zal allemaal afhangen van de instelling die je hebt ten tijde van de besprekingen. Wanneer je nog wel gewoon met elkaar om de tafel kunt zitten is het inschakelen van een mediator een erg goede keuze. Door samen te overleggen en door elkaars standpunten in te zien is het mogelijk om snel een punt achter de relatie te zetten zonder dat de kinderen hier last van zullen hebben. Het is voor gezinnen met kinderen namelijk al helemaal erg om te moeten scheiden, het is belangrijk dat je er als ouders alles aan doen om hen niet met teveel zorgen op te zadelen. Een mediator voor een echtscheiding is hier dan ook de perfecte oplossing voor.

 

drie offertes voor scheiding aanvragen

Wij raden aan om ten tijde van het versturen van de aanvraag van de offerte altijd duidelijk te zijn en om echt uiteen te zetten waar de relatie staat. Geef ook aan wat je waarschijnlijk verwacht als uitkomst van het gehele proces rondom de echtscheiding, het scheiden of de scheiding. Er valt veel over te lezen. De mediator zal dan kunnen kijken welke mensen binnen hun kantoor zijn jou kunnen helpen tijdens de besprekingen. Op die manier weet je zeker dat je verzoek uitkomt bij een die wel gericht is op jouw situatie. Het is namelijk wel zo prettig als je alleen maar in gesprek komt met een mediator die speciaal gericht is op het verzoek rondom de scheidingszaken en familiezaken.

Belangrijke zaken om door te lezen of rekening mee te houden bij een scheiding of het scheiden:

 • Beiden hebben recht op een fatsoenlijke uitkomst zodat je verder kunt
 • Het delen van goederen en gelden is belangrijk
 • Een mediator is niet hetzelfde als een advocaat
 • Waarschijnlijk heb je een eigen advocaat en heeft je partner een eigen advocaat
 • Goede afspraken zijn belangrijk
 • Het delen van informatie zorgt voor een eerlijke rechtspraak voor een rechter

Nu heb je alles wat je nodig hebt om de hulp bij je echtscheiding met partner te gaan vergelijken. Er zijn heel wat verschillende mediators in Nederland die gericht zijn op deze speciale vorm van mediation, door middel van onze 3 offertes en bijbehorende inhoud is het vinden van een mediator in de regio iets wat vrijwel geen tijd in beslag zal nemen. Dankzij een ervaren mediator kun je zonder al te veel zorgen verlaat een scheiding aanvragen met partner of inboedel delen.

Welke mediator – professioneel en ervaren feedback

Het benaderen van een mediator is niet meer iets wat moeilijk hoeft te zijn, tenminste niet wanneer je onze tips met bijbehorende inhoud weet toe te passen. Door middel van de mediator kan elk onzichtbaar conflict met een partner tot een einde komen zonder dat het verder zal escaleren tot een echtscheiding of scheiding voor de rechter tijdens de rechtspraak. Met de bovenstaande tips kun ook jij een punt zetten achter het conflict met partner zonder hiervoor tot een rechtspraak voor een rechter te komen. Gebruik vandaag nog onze online service door 3 vrijblijvende offertes aan te vragen via bovenstaand formulier om in contact te komen met de beste mediator voor jouw zakelijke conflict! We delen alles op verzoek met je mailadres.

 

Meer informatie over scheiden verzoek of een scheiding aanvragen verzoek vind je ook op de pagina van de Rijksoverheid.nl

Wil je meer weten over de rechtspraak en wetgeving bij een rechtbank rondom echtscheiding? Kijk dan op de pagina over wetgeving rondom scheidingen.

Echtscheiding en feedback – professioneel advies bij scheiding of scheiden

Veel mensen vragen zich af: “wat kost een scheiding aanvragen of scheiden?”. Deze vraag is geheel afhankelijk van de afspraken, je regio, en je wensen. Een scheiding aanvragen is nooit gratis en je kunt altijd verschillende afspraken maken. Maar scheiden of een echtscheiding hoeft niet altijd via een advocaat. Gelukkig hebben wij een oplossing voor je, dankzij Mediatorkaart kunt je gratis 3 offertes opvragen waardoor kan ook jij gelijk de ‘mediator kosten mediator’ kunt inzien. Een scheiding aanvragen of verwikkeld zijn in het scheiden is waarschijnlijk een heftige periode, maar dankzij ons zal je bij je echtscheiding waarschijnlijk niet meer een echtscheidingsadvocaat nodig hebben maar kan je je scheiding of het snel scheiden met je partner onzichtbaar oplossen met mediation. Vul bovenstaand formulier in en je zult drie vrijblijvende offertes ontvangen van mediators die gespecialiseerd zijn in jouw geval en werkzaam zijn in jouw regio. Klik op onderstaande knop, wij helpen jou en je partner verder met je verlaat verzoek rondom je scheiding.

Ontvang direct vrijblijvende offertes van mediators die gespecialiseerd zijn in echtscheidingen

Veel gestelde vragen over echtscheiding aanvragen

Over het algemeen zul je altijd een kleine periode hebben waarin de mediator jouw situatie eerst even beter moet leren kennen. Je zult er zelf ook gebaat mee zijn om even persoonlijk kennis te maken. We raden ook af om met haast op zoek te gaan naar een mediator. Het kan wel, maar het is het beste om hier eventjes de tijd voor te pakken om te zorgen dat alles goed voelt!

Overstappen van mediator is over het algemeen geen probleem, je betaalt namelijk per sessie. Afhankelijk van het aantal sessies kun je aan je vorige mediator vragen of hij/zij jouw dossier kan overdragen aan jou of aan je nieuwe mediator.

mediatorkaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle mediators in Nederland. Wij zien welke mediators beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie mediators waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van mediators uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!